Friday, 31 October 2008

My Office...



Opis dari arah depan



Mejaku....selerak ngan kertas ja..tu pun dah setel separuh...





Pandangan sisi kiri...tu haaa pavillion dokat ajo...yg bertanda tu....





Pandangan dari sisi kanan lak...bukit bintang yang bertanda tu...






Ni lah hasil kerja org yang malas nk buat kerja..hehehe...

maybe sbb ari ni ari Jumaat...atau maybe jugak sbb sok nak gi ikut trip opis hubby...

ke bkt tambun ipoh-waterpark sana...uhuhuhuhuh...




Thursday, 30 October 2008

Nilai3....Nilai3


Hariz kat Taman permainan Nilai3








Bebaru ni lina buat rombongan melawat Nilai 3 bersama2 ahli keluarga...


Sapa ja pun kitaorg berempat ni ja la..ehhehe..


Tujuannya xda benda lain melainkan nk carik kotak hantaran tuk majlis pertunangan adik bln Dec ni...ikutkan nk ja buatkan tuk dia tapi kesuntukkan masa...lagipun bukan byk pun ada la 5 bekas ja...tema gold...mulanya nk amik purple...tapi cam 'ado' jer...


last2 tertengok yg kaler gold punya...cam cantik lak..ceria gitu...


ada la 3 bekas tu amik ready made..salah satu bakul tuk buah...yang lagi 2 tu soh dia buat kat situ.....


Al kisah si pembuat kotak hantaran tu...berkali2 lina cakap nk yg simple ja lagipun rugi la kan...bukan nyer leh pakai pun bendalah tu sok2...dia lagi p gatal tangan buat very the vogue bagai...lina pun cam dah hangin campur panas ati kat situ...nk buat camna dia pun dah buat...patutla lina tgk rata2 dtg just beli bahan ja...lina ja sorang yg murah ati laburkan duit kat dia...



Sampai ja kat Klang, bg adik tgk...lawa katanya...brapa harga...?gulpp...gulpp..tak terkeluar suara lina...hehehe...bila dia nk byr tu..."lari budget org"...sorrry...ngeeeh....ngehhh..xpa la kek along sponsor key..2kg gituuuu....




Nyum...Nyum..@ Pizza....




Kata Lina: Hariz..kita nk gi mana ni?
Kata Hariz: Pizza la...
Kata Lina: Nak gi mana?
Kata Hariz : Pizzaaaaaa ( sambil jerit )...
Hehehe...tu la saja ja nyakat Hariz...skrg ni pandai lak tu marah2...iyala dah jadik abg yerr kena jadik garang gak ke...heheh..
Kebetulan hubby ada profit skit ms niaga kat konsert 'KAMI' baru2 ni...so konon nk banjer la kitaorg mkn...hehhe..
Thank you...semoga leh banjer lagi...
Sila abaikan diriku yang semakin gebuss tu ya...

PlayPent...




"Anakku pandai menari..menari menghiburkan hati"...chewahh...nyanyi laks..
al kisah Aliah dah merangkak & dah mula duduk dgn jayanya...so babah dorang ni pun terpaksa la memasang bendalah ni...patut awal2 lagi dah pasang...
bg Aliah tido kat dalam tu..at least dah terbiasa...
ni bila kita letak dia kat dalam asik meronta nk kuar ja...
si abgnyer plak sibuk nk masuk dalam...ermmm...
sorang nk masuk...sorang lagi nak kuar lak..sabo jerk...

Monday, 20 October 2008

Open House @ Wan....

Hariz tgh main dgn patung kucing



Baju biru tu la wan




Ni la kunjungan open hse yang kedua..

yg pertama xda snap sbb dok berebut camera ngan hubby.

Dia nk bwk camera gi niaga kat konset KAMI baru ni.

Senarnya kitaorg dah terlambat gi open hse si wan ni....

tapi siap dah ugut bagai...nk putus kawan semer..

kitaorg pun mintak nk dtg esok harinya...hehe...nk buat camno...

hubby xleh nk dtg...lina lak terkandas la kat open hse makcik ( ada la kat area umah ).

Sampai ja kat umah wan, maknyer trus bentangkan lapik tuk my kids main...siap kuarkan

mainan bagai...dah tu ayahnyer wan ni layan budak2 ni cam cucu sendiri ja...aduhhh sungguh2 la
layan sampai kitaorg rasa segan lak...Aliah lak mmg jenis payah nk senyum...setengah jam kat

umah wan tu baru dia nampak gigi...tu pun sblm tu dah agah bagai...tak gak jadi2...

apa2 pun tima kasih la ya wan sbb bg kitaorg dtg..dah la malam lak tu...heheh...











Sunday Last Night...possing before went out...


Ntah apa yg dorang ni sonok sgt smlm....




Aktiviti tawaf umah.....


Roll camera & Action!!


Malu tapi mahu....


Tak puas lagi tu bergambar...asal angkat ja camera ready...

asal ready ja angkat camera...heheh



Ehhh mak!...cepat la bersiap...

While on Sunday...


Kemas ruang tamu a.k.a tempat tido...paling selesa tido depan tv...lagipun budak² ni tidak dapat
tidak harus tido dibawah...tgh lasak lak tu...bilik dua² jadik
store tempat letak brg² hubby,tempat sidai baju di kala hujan
dan etc...heheh...





Setel sapu mop bagai....aktiviti melipat baju...aktiviti tertakluk kepada

keupayaan tenaga...hahahha...


Pandangan hadapan umah...mendamaikan...sejuk angin straight ja sampai...hahah...abis setel

dalam umah...buat hal luar umah lak...uhhhh...


Bila pintu dah terbukak...si Hariz slalu la masuk kuar masuk kuar mengunjung

umah pengasuh a.k.a nenek yang berada sinun seberang longkang umah...xda pagar lak

tu...senang la nk sana sini...tak reti nk dok umah...tu tgh mintak izin nk gi..padahal dah pakai

sliper siap²...sabo jerk...


Macam biasa sblm nk buat keja...

tidak dapat tidak...Aliah harus didodoikan dulu...baru sonang kojo mak ehhh...

buai pun ala² tradisional gitu...layan jer...hehehhe....

Friday, 17 October 2008

Yahoooo......Hooreeyyy.....

Takda apa yang nk di gembar gemburkan kat sini.....
tapi....
rasa nak jeritttttt sangat sbb
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Esok tak payah nk gosok baju
Esok tak payah nk bangun pagi²
Esok tak payah nak siapkan barang budak²
sbb....
ESOK TAK KEJA!!!!!!!!!

Yesterday In Tesco...

Semalam kitaorg berempat gi Tesco kat Kepong tu..just nearby from our house...tak sampai pun 20 min
we all dah tercegat kat depan pintu tesco...heheh...sbb dah plan ( setelah 3 kali survey n window bagai )...trus ja la kan meluru ke tingkat atas...
tgk² wahh...sib ada stock sbb before this xda..so ms dok sibuk nk angkut masuk troli tu hariz cam biasa dok susun atur children hold chair tu...
lina ngan hubby dah setel; dia lak xnak balik sbb nk salah satu chair tu...puas tanya dia nak yg mana tapi sumer dia kata 'ermmmm tak best...tak best..( majuk tu senarnya )...
lina dok pujuk dia amik yg leh kept toys dia tu...sbb toys kat umah dok sepah bekas pun tak muat..
so benda tu yg bestnyer bila bukak cover leh simpan toys...pastu tutup leh duduk lak...so ada 2 function...rasa cam baloi amik...
last² baru dia nak...tu pun xnak masuk dlm troli...nk pegang sendiri...biorkan..heheh...
Plan nk beli 1 brg ja kat situ...bila lalu kawasan furniture fair tu ternampak 2 brg yg rasa elok & baloi amik sbb rega sebelum ni mahal la kan bg lina...
hubby cakap ok nk amik...so dalam troli kitaorg smlm ada:
1. Almari kayu
2.Almari kain
3.Wooden Rack ( shoes )
4. Child Toys Compactment ( lebih kurang gitu la...)
Oppss....lina bawak lagi satu troli tapi namanya STROLLER....hehehe...bawak aliah ngan botol susunya...tido dia sepanjang masuk Tesco...baik anak mak....
( pic upload later maaa...)

Sleepy plus Bored....

Nak update apa....xda apa...kalau ada pun tak tercerita...ngantuknyer....

Wednesday, 15 October 2008

An Accident in my way back.....

video

Sempat la rakam eksiden ViVa kebabooom masa lina on da way dari Kulim-Temerloh aritu. tapi ms keta lintas kat area tu dorang dah bersihkan kawasan..tapi tu la ViVa tu mmg hangus rentung...xtau la org kat dalam tu camna...

Sila abaikan sound2 yang ada ekk...focuskan pada keta tu sahaja...hehhehe...nk edit pun xleh..

Tuesday, 14 October 2008

Roll camera & Action....


Ni masa kat umah mil raya baru ni...aliah nk tido masa ni..Hariz datang kacau...pandai lak tu tangan letak atas dahi...cam ada masalah lak ekk...heheh...



Ni lak masa kat umak mak...masa ni patut dah tido tapi ntah dua² ni asik keja nk main golek telentang ja...letih tul..



Ntah mana la dia dapat saji kecik tu..tau lak letak kat kepala...duduk lak camtu...persis org kat sawah lak...




Aliah pun nk pakai sama...asik dok tarik abg dia punya...lina pun bg dia pakai gak...





Dah abis sumer aktiviti, ni la yg paling last...minum ss nk atas riba mak dia ja...jenuh lina..botol susu pun dah nak macam tuan dia lak ya...hehehehhee...

Happy Birthday My Dear Al Hariz




This is a few pictures of the moments of my son Al Hariz's birthday. Mak & Babah always pray

for your good health & hope you will be anak yang soleh...amin....

Open House at my hometown....


Aliah ngan moyang dia..tgh mkn nasi impit...kalau kita bg lambat skit kat dia, mula la mulut bebel cakap bahasa rahsia...hehee...





Ni anak jiran² dekat umah mak...dorang balik ja mak tapaukan makanan skit...




Opppsss....sila abaikan cara susunannya ya...agak keteraburan gitu...ni antara juadah yg dihidangkan...plg depan..acar mumbai, rendang ayam palembang,ns impit,laksa lemak,soto,tembikai,ns beriyani...lelain kuih raya,kek...
Soto tu my handmade...heheheh..laju ja...alhamdulillah dapat pujian dari my hubby..( ssh nk dapat pujian dr dia )...hubby sampai pagi sabtu tu...so dia xtgk lina masak...



Hariz tgh kacau kawan adik yg dtg....



Lina ngan Aliah...tu mulut nguyah kek lak...pantang nmpak makanan...mulut dia bising ja...terpaksa la lina bg rasa...hehehh..



-Kisah umah terbuka umah mak-

Senarnya xnak buat pun tapi sbb adik lina bgtau...kawan opis dia nk dtg dlm 20org camtu...so abah pun cakap..nk ajak gak kawan dia dlm 10 org camtu...pastu adik2 yg lain pun nk ajak gak kawan² dia...so terjadi la open house yg xseberapa ni...kebetulan nk buat besday Hariz yg sepatutnya jatuh hari Ahad...so sbb xnak sesakkan keadaan..majlis besday dia diawalkan sehari..xkisah la tu kan...so mak amik bahagian nasi..lina lak buat soto..laksa lemak tu adik mak yg buat...dia teringin nk buat..alang² buat byk trus...cik abe dia pun nk dtg kenal² ngan kitaorg...hehehe...

Tengahari kawan² adik ngan anak² jiran area umah mak ja yg dtg...kawan abah ada yg dtg ptg,mlm...kbtulan hari yg buat open house tu...ada kematian kat kg mak...so mmg agak suram di belah tengahari....kawan² opis adik lak...serbu umah belah ptg...xdan nk snap apa dah...skali dtg 20org camtu...kelam kelibut gue...dtg² ja bkn nk mkn...trus serbu reban blakang...sumer nk tgk itik telor abah...sabo jerk...
nak snap asik xjadik ja..nanti la ya kekawan....

When she was sleeping.....


Dari Mahang ke Gelugur, Penang...





Standby...baru masuk keta....




Last skali camni la...dari Gelugur ke Kulim...
raya ni asal masuk keta tido..dah sampai jaga...masuk keta balik tido semula...sabo jerk..

Hari Raya @ Gelugur Penang....


Aksi Aliah,Hariz & Daniel tgk tv.....




Suka tgk telatah dorang masa ni...




Ni la Sarah, anak buah lin...cute dia putih gebu....



Tanggal 4 Oct, lina sekeluarga berkunjung ke rumah Lin, member mesra@online di Penang...sebelum tu hubby ajak ke Mahang dulu..nk beraya di rumah Atan..member itm dulu...leh tahan si mamat tu...dulu kecik molek ja...heheh..





Alkisah dirumah lin...
Lina sampai dalam kul 4 camtu kot-rasanya la..sampai² ja sembang ngan lin jap pastu trus gi melantak apa yg patut..hajat dihati nk rasa sumer skali makanan kat situ tapi perut penuh sgt gara² dah makan kat Mahang tu...ingat nk gak la mkn ns tu tapi hubby lak sibuk nk jumpa kawan dia...terpaksa la ikut dia kan...sori lin tak dapat nk sembang lama²...insyaallah nnti kita jumpa lagi ekk...

Satu Hari di Hari Raya....


Ni pic masa raya kedua..bersiap nk raya kat area umah mil..



Bawah ni lak pic masa raya pertama...xda la nk snap sgt coz bz layan org yg dtg..aku dok dapur jek..heheh







Alkisah aku di pagi raya...tahun ni turn raya kat kg hubby di kulim kedah..so sabtu before raya kitaorg dah gerak dari KL pas sahur tu...ingatkan xda la ramai org kan..rupanya ramai gak yg gerak pas sahur..heheh..sepanjang jalan tu alhamdulillah xda apa² yg berlaku sumernya ok excident pun xda..dalam kul 11 lebih tu aku sampai ngan hubby..


Citer pagi raya...hubby ada bgtau nk bawak hariz gi semayang raya..so pagi² tu lps siapkan dia..hubby pun bawak ler..dia pun sonok nk ikut sambil bwk bekal kuih raya kat tgn..(kes mkn sambil berjalan..)jarak umah mil ngan masjid tu pun dekat ja..hubby just bwk dia jalan kaki ja..sampai sana hariz ok lagi..duduk elok ja sebelah hubby..tatkala org baca kutbah raya tu...tiba² hariz jadik sebak last skali nangis.."bah..harik nk lek...hariz nk lek"..apalagi hubby pun terpaksa la bwk dia balik umah...dah sampai umah tu payah la plak nk ke masjid balik...uhuhuhu...so thn ni xsempat la hubby nk semayang raya...adehhh sadiss...-xpa abg,thn depan kita solat berempat key-insyaallah...