Saturday, 31 January 2009

Happy Birthday Ma !...

Masa cuti raya cina bebaru ni...lina balik ke kg abah...so jumaat malam tu kitorang dah bertolak...punya la tak sabar...kebetulan sumer adik badik Lina ada...so leh la sambut besday ma skali...walaupun jamuanyer agak ringkas tapi still meriah sbb sumer ada kan...

So..

HAPPY BIRTHDAY MA....SEMOGA DIKURNIAKAN KESIHATAN YG BAIK DAN DIPANJANGKAN UMUR....

psttt...tudung mak tu cun tak?jauh tu datangnyer...freshh dari Bandung...hehhe


Tgh tunggu nk potong kek...-aku lak yg over pegang pisau kek-


Hariz mmg xleh tinggal beg sekolahnyer tu..

Close up kek dari dekat-sekuntum bunga hilang gara2 Hariz tak sabar nak mkn...

Gambar agak blur gara2 camerawomen gigil tangan..

Sg Wang Plaza...

Wahhh....ni lagi satu posting yg mmg paling basi...actually nk upload dah aritu tapi kelupaan..almaklumlah dah masuk era 'kedewasaan' gitu...heheh..

Pic ni masa Lina n Famili ke Sg Wang tuk tukar duit kat money changer...heheh...basi kan..?hehe...lama dah tu...

Masa ni kat Lot 10..saja pusing2 sambil makan2 kat foodcourt dier....


Aliah dah terlentok letih...

Ermmm...tak tgk lak Aliah ni..

Apsal lak Lina cam dongak angkuh ja tu..sebelah tu adik Lina...

Kami berempat....

Wednesday, 28 January 2009

A Moment In Time..


Hehehe...jangan marah..ni ada lagi skit saki baki pic...posting da basi ekkk...
biarkan..hehhe...
Ntah bila la dapat ku ulangi lagi...









Sampai ja kat Geylang tu, kitaorg dan kelaparan...trus terpacak kat kedai oder makan...malam tu makan heavy skit maklumlah sonok tak sabar nak balik KL...



Chicken blackpepper SGD 9.00-my dishes

Satay Ayam SGD 10.00


Ayam Mushroom Sauce SGD 11.oo

Bad News....

I've just received a phone call from my boss....
Boss: Lina,last week is my last job..
Lina: What do you mean?
Boss: I've already tender early this month...
Lina: Why you did'nt tell me?
Boss: Sorry not telling you earlier but i really pressure with the way they treat me..you know about my discussion with them right?By the way i've already ask them to revise your salary..hopefully they can find a better person to replace my place....
uwaaaaa.....ni yg buat aku nak nangis....bagi Lina dia adalah seorang boss yg amat memahami walaupun kadang2 Lina ada juga merajuk dengan dia...teringat plak ms mula2 masuk opis ni...actually dia byk betul tolong Lina bukan saja dalam kerja tapi personal...tingat plak ketika zaman 'permasalahanku' sekitar 2006 dulu...dia juga yg byk bagi sokongan dan dorongan supaya Lina jadik seorang pekerja dan ibu yg kuat...
So, skrg ni dia dah xda kat opis tu lagi...kena la Lina lagi skali kuatkan ati,semangat walaupun ada ni ha sikit2 cam nk tergugat-pernah Lina bgtau dulu2 dalam ati...kalau bos aku ni benti...aku xkan lama kat sini...adakah ianya akan menjadi kenyataan?uhuhuhu....
Apapun Lina nk ucapkan TAHNIAH juga sbb dalam dia resign takde keja tu kan, tiba2 dapat lak offer keja ngan Petronas..cellamak...tabik spring...jangan lupa anak buahmu ini ya...ada kosong contact ler...hehehhe....maybe ni la dikatakan rezeki anak sbb wife dia dijangka bersalin June ni...wahhh meriah la umah ekk..
Apapun....Lina tetap juga sedih dan sedikit terkejut lagi...
uhuhuhuhu......

Not Feeling Well...

Just cameback from my kampung last night...
Suddenly i've got a heavy flu today...if it become worst, i need to take a break today and tomorrow...can't stand with the centralised air cond...

Uwaaaa.....

Saturday, 24 January 2009

NuGrow?...

Tiba2 rasa terfikir nak try susu ni tuk hariz...sebelum ni dia minum Nespray ja..so baru2 ni Lina belikan dia susu ni...masa nak masukkan susu ni dalam bekas,dia pun sibuk juga..tiba2 dia nampak kat paket susu tu,pic cawan...tiba2 dia cakap: 'mak...hariz nk minum susu dengan cawan leh tak?Lina tanya lagi napa nk pakai cawan...dia cakap: 'hariz nk minum ngan cawan la...'

So,Lina pun bg la..dia mula2 nampak cam kekok...slow2 dia abiskan...hehhe..so sepanjang mlm tu dia tak minum dgn botol...skrg ni kena try slow2 buang botol susu sbb thn depan dah nk sekolah tadika..payah pulak kan kl nak nyonyot ja kan...hehhe

Friday, 23 January 2009

Aliah at her walking practice...

Actually I want to upload this video before i went to Singapore last week..When i was there, everyday i will see this before i go to sleep and then as usual..i will cry on and on..until i fall asleep...hehehe..how poor isn't...

So, this video is about Aliah when she try to keep walking on and on..in her hand holding a ball and a keys...wallaaaa...hehehe...

Please ignore the environment around...just focus okey...hehehe...

Note: Aliah now can walking efficiently...

video

Happy Holiday....

Selamat bercuti kepada sumer kawan2 blogger...
yang mana nk jalan jauh tu semoga selamat sampai ke kg masing2...
yang mana nk berholiday bersama kuarga pun semoga gembira selalu...
Lina pun tak ketinggalan nk balik kg juga...hehe..
sok pagi2 lina akan bertolak...katanya..takut jem ja kan..maklumlah nk menuju ke arah pantai timur gitu...
Jumpa lagi..

Thursday, 22 January 2009

2 Of Us....Memoir da Amour.....

Tak tergambar oleh perasaan...
Tak terluah oleh kata-kata....
Tak terlintas dalam fikiran...


Chewwahhh....lina oooo lina...

Pic yg terlampau ni sbb sgt gumbira nk balik...
Jangan pikir lain lak ekkk....hahahhahah









An Evening In Merlion City at Raffles Ave-Day 5

Lepas puas pusing2 Ochard Road...Lina ngan Mr Hubby pusing2 Merlion City...Lina amik Mrt stop kat Raffles Ave..pastu jalan2 la pusing2 area situ...Hari ni cam excited sgt sbb tak sabar nk balik keesokkannya...so ada la semacam sakan skit bergambar...
Kat sini ada la beli skit2 cenderahati...

So apakata layan pic pemandangan dulu...heheh..



Raffless Place at Night



Raffles River...ada bridge tu tapi lupa nama..



Pandangan Merlion City dari bridge...



Eye of Singapore? Yg kaler warna warni tu tempat duduk track F1 dorang..keta F1 akan mengelilingi sekitar Esplanade City tu...



Nampak ada cam kerja2 Onshore kat situ...maybe area Tuas kot...



Pandangan dari Esplanade City...



Bridge yg melintasi Raffles River tu...lupa nama..



Belah kiri Raffles River..ada byk deretan hawker food tapi sure la xhalal...hehhe..



Belah depan Raffles River..ada Muzium,Opera Teater,Hotel..



Belah kiri Raffles River..nampak tak bridge tu...Merlion City blkg tu...

Orchard Road Again?-Afternoon Day 5

Wah..gumbira...nk balik dah kan..rindu gak ngan budak2 yg kutinggalkan tu...so Lina mintak halfday kat bos dgn alasan nk jalan2...heheh...leh gak ekk wat alasan camtu...hehhe...so Lina ngan hubby janji nk jumpa kat depan air pancut Ochard Ave...tunggu2 xda hampir 2 jam Lina kat situ..rupanya hubby dok tunggu Lina kat MRT Ochard...aduhhh sabo jerk...suspen dah Lina sbb kol dia tak dapat2...

Masa tu dah kol 2.00ptg..perut pun dah kriok..kriok..bunyik..so kitaorg carik tmpat mkn cam hawker food kt dalam Isetan...tgk2 cam curios ja suasananya...Lina pun turun tingkat bawah carik watson nk beli panadol-kebetulan kepala cam pening2 lalat lak...tgk budak cashier tu budak melayu...Lina pun tanya tmpat mkn yg halal..katanya ada kat hawker atas tingkat 4 tu tapi 1 kedai ja..kitaorg pun naik balik kat tempat tadi...so ni lah hasilnyer-mehei tul...





Juadah Lina ayam seketul,sayur = SGD 5.00



Juadah Mr Hubby Pari Asam Pedas,sayur = SGD 5.00



Ni la Stall tu..namanya Sambal Chilly...


Abis makan sessi bergambor lak ekkk...Ni kat depan TakasiMaya...Lina sempat juga rembat 1 sandel Teva...ada kat Malaysia cuma mahal skit dari Sin...Lina beli SGD 15.00 jer lps sale...huhuhuh...

Singapore ni kalau baju,kasut sumer up to date skit...besa la Malaysia 2,3 bln baru sampai...Orchard ni mmg byk shopping mall..tapi yg branded terlebih suda laaa...cam Prada,LV,Mark & Spencer,Paul Smith...tu yg besar punya...

Lagi satu kalau brand Guess tu, atenya beg dia main letak longgok gitu ja...adehhh sabo ler..katanya...Guess tak popular kat sana...sib la Lina tak minat Guess..bukan apa..sarat semacam ja...uhuhuu...

Layan pic...













At Tamphenis-Day 4

Habis ajer kerja,Lina pun ngan kengkawan opis naik shuttle bus dari Loyang Crescent trus ke Tamphenis Ave. Hubby dah standby kat area MRT sana..so hari tu kitaorg decide nk jenjalan situ ja la...

Temphenis ni xda apa2 sangat pun...ikea,expo Singapore ada cuma jauh skit la nk menapak...so kalau town dia betul2 just ada shopping mall 2 building ja...butik2 tu byk la...kebetulan skrg ni kat sana tgh sale gila2 gak la kan...so kat situ Lina sempat gak la menyambar sepasang kasut full,kasut aliah ngan sedikit cenderahati...tak da mahal pun sbb kalau diconvertkan pun masih di bawah 40RM jew...hehehhe...
Pic brg tak snap pun tapi kalau ada masa nnti Lina tempek ekkk...
Sbbkan kitaorg dah boring makan kat Geylang so sbb tingin bangat tgk pizza...kitaorg pun layan aja...tapi kira baloi gak sbb kalau tgk menunya tak sama ngan Malaysia..byk pilihan spagetti pastu dish tuk CNY pun lain...pelik juga napa tak sama...mushroom soup dia pun lain...tak putih cam kat Malaysia...hehe...kitaorg tak snap pic mkn sbb cam mls lak plus segan pun ya...heheh...

Tag from Ain...


1. Copy badge “2008 Cute’s 3logger Award” di bawah
-Copy atas la cantik cikit...


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
- Ni AIN yg kasik...dia ada sorang dotter yg kiut...Syazana namanya...


3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya
- Blogger tegar
-Suka makan sesuatu yg baru
-Suka pada yg unik
-Suka pada yg simple
-Suka merendah diri (iyaker?...haha)
-Suka wat surprise
-Peminat seni
-Kadang leh jadi Romantika De Amour
-Suka window shop
-Think before Act

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
- Xda nk tag sesapa pun...tapi kalau kawan2 blog nk amik AWARD ni...sila la..jangan malu2..ihiks..

Wednesday, 21 January 2009

Hariz got allergy?....

Xtau nak citer camna tapi pagi tadi naik cam 2,3 benjol kat dahi...macam benjol tapi dia takde terhantuk kat mana2...
takat yg diperhatikan mlm tadi mkn seafood so pagi ni cam naik lak...isnin baru ni ada bekalkan ns goreng kat dia tapi until yesterday nothing happen to him..
Just call the Nanny and she claimed that nothing coming sign from his face...
Until then i'm still worried..as per k.faiza says...must go and see a doctor...
see how it was....



Ermmm....
Worries.........

What happening to My Blog...

Tuesday, 20 January 2009

Busy again and again...

Sorry la tak dapat nk berblog sgt...bz plak sejak balik dari Sin ni..
ada lagi pic blm upload...tunggu ekk...

Monday, 19 January 2009

Orchard Road-Day 3

Atenya siang bekerja malam berjalan la ya...penat gak hari tu...tapi boring plus ngantuk tul kat opis singapore...camna la dorang leh bekerja tanpa henti..dah tu sunyi ja...tanpa musik...hehhe...Lina lak mmg xleh nk surf sbb opis sana kena blocked tapi kdg2 lepas juga..cuma kena gi kat pc yg terpilih ja la...

Kata Hubby: Pagi tadi abg ke Ochard rd...cam bes ja...jom abg bwk syg lak...

Tu la kira ayat pujuk hatiku yg lara namanya...Lina asik la dok sebut budak2 camna...dorang buat apa...aduhhh...mmg sadis..kata hubby lagi: Jangan pikir sgt...nnti satu apa pun xjadi..jom kita window brg2 dorang nak?...sejuk jap hati ku...riang semula...chewaahhh...

Cam besa la kan...mmg xda nk mkn pun kat situ...kena balik Geylang Serai juga...So layan pic..


Air pancut antara Takasimaya Mall ngan LV Mall...

Mall di sekitar Ochard Road...

Diriku yg letih,penat dan sebagainyer...

"Errmmm...jom la kita balik"...


Kat Ochard Road ni kira happening gak la ngan ramai org...org putih pun ramai...indon pun ada..berbagai ragam dressing pun ada...siyes sampai kitaorg tak kenal mana melayu cinanya...adehhh la...bab attitude cam besa la...paham2 ja la...bab kiss depan2 tu mmg biasa jerk kat sana...Syukur la kita rakyat Malaysia maih terpelihara ngan sifat segan2 walaupun ada gak la yg tak...heheh...

Geylang Serai-Night 1 & Bugis Village-Day 2

Lepas aja check in Hotel Joo Chiat..-apa punya hotel...loussy-Lina ngan hubby bersiar sekitar Paya Lebar..just next to Geylang...saja la kan pusing2 situ...tgh berjalan tu tiba2 kitaorg terbaru sesuatu...org sekeliling pun dok tutup idong gak...nampak semacam asap ja...pastu byk kali gak heli lalu lalang tapi kat udara la kan...heheh..makin lama bau dia makin kuat sampai lina ada terasa sesak napas...pastu hubby ajak masuk satu mall ni...naik tingkat atas...bau cam kurang skit tapi still ada...tgk cam cantik punya view...apalagi snap ja la..hehhe...


Hubby ajak pusing area atas tu tiba2 tgk ramai giler org cam berkumpul...nampak cahaya dari jauh...RUPA-RUPANYA bau tadi dtg dari arah sini...





Kebakaran la plak...Lina dapat tgk dari api sederhana sampai la ia marak kuat...dah tu angin skit punya kuat...bomber sumer mmg kelam kabut...terpekik ja...org yg dtg tgk lak makin ramai...pastu snap dan ada yg amik video...lina pun ada amik video tapi cam segan lak sbb i buat cam pembaca berita yg melaporkan kejadian kebakaran...so segan la nk tunjuk...tgk pic ja ya...

Malam tu,lps balik otel...Lina tak dapat lelapkan mata...dalam kul 4 pagi baru leh lena...sbb apa?tingatkan budak2 sbb sblm masuk otel tu, Lina tepon cakap ngan dorang...dari lepas letak tepon sampai la kul 4 tu Lina asik la menangis-malu lak nk cakap...uhuks...sedih..

KEESOKKAN HARINYA SELEPAS BALIK DARI OPIS DI LOYANG OFFSHORE.....
Lina naik MRT trus ke Bugis Village...tempat tu cam ala2 Petaling Street gak...pastu ada satu mall tu sebijik Imbi...tmpat jual segala macam teknologi IT gituuu...murah la kalau ikut rega SIN DOLLAR...heheh...ingat nk gak la makan2 tapi ssh benor nk carik yg halal...hubby cakap mkn kat Geylang ajo ler...
So,layan pic...ada byk snap tapi kena edit skit...atenya ada yg blur la...macam2 lagi...hehhe...

Masa ni dah dekat nk Maghrib...

Kiri kanan kedai...skrg ni ada sale CNY kat sana...penuh tul dgn org...

Arah Depan...

Masa ni dah mmg keletihan sgt plus ngantuk tak cukup tido...ni kat mall area Bugis Village tu...

Mr Hubby kat depan kedai Toys...
Al sudahnyer kitaorg takde beli apa2 pun kat situ...cam leh dapat kat KL ja pun...
heheh...

Arriving at HabourFront Centre-Day 1

Perjalanan dengan bus ambil masa 5jam gitu baru sampai singapore...lepas melalui kastam dua2 tempat; Johor & Singapore akhirnya sampai juga kat HabourFront Centre...kat sini la stesen bus2 dari Malaysia berhenti..kat sini jugak la tempat Cruise berlabuh...kat sini gak ada keta kabel khas tuk ke Sentosa Island...lalu laut gituuu...aiyakkk seram..amacam?nk naik keta kabel lalu utan ke laut?hahhaa lu pikirlah sendiri...

Ok la...perut pun dah lapar...layan pic dulu yok!...pasni nk ke Geylang Serai...check in budget otel...naik MRT jerk...senang pantas gitu...



Bergambar kat blakang Cruise...xtau dari mana...kl korang nmpk la yg cam bergayut atas kepala kapal tu...itulah keta kabelnyer...amacam?ada berani?


Korang tgk ja la beg kitaorg...dah macam nak naik gunung daaa...


Ni la Centrenya...cam mini shopping mall gak la...

K.Bum senior...

Mr Thinny