Friday, 27 February 2009

@Pavillion...

Aftercome back from Singapore tu...keesokkannya Lina bwk budak2 pusing pavillion...so this is a first time we just let Aliah use his own feet to walk...so Mr Mizi memainkan peranan mengawal anak dia yg baru 'dapat kaki dan dapat kasut tu'...kasut tu ehem...dtg jauh tu...lina beli kat temphanis ms jalan2 ngan hubby...brand murah ja pun Cerisi...
Kebetulan kat pavillion ada promos F1 this April i guess..so Hariz dah tak tentu arah soh gak singgah kat booth tu...dah xgerak2 dah dia soh gi juger...demimu puteraku...jom kita kesana...nak buat camner sukan kesukaan dia...moh ler...


Aliah dok intai brochure storm blackberry (Na..yg ni lagik besh touch screen)..heheh



tu dia...suka sangat..."mak..mak...kat sini ke?"

kat sini xda la nk soping apa pun...bazir maaa...mahal pun ya gak...idak la ku mampu...uhuhu...

Me on my way to Singapore-JUST ALONE !

Wah...bunyik tajuk cam sedikit keresahan lak ekkk...hehhe...last week on 19 Feb 2009..me as myself again fly to Singapore but just me alone...
So,dah sensorang tu adalah baiknya kalau naik flight aja...dah jadik org Mesia ni naik la MAS ekkk...heheh...so pagi2 tu dlm kul 5.45 hubby hantar lina ke KL Sentral ja...plan nk hantar sampai KLIA tapi sbb sian lak kat hubby sbb kul 3 pagi tu dia jemput adik dia kt Pudu..ikutkan ada la sedikit majuk tu sbb atenya cam sedikit promises gituuu...ahaks...so ms dalam keta Lina jadik cam speechless sbb sedih la kot...hahah...


dalam KLIA Express...seat blkg-senang nk layan perasaan..chewahh..



muka apa ni ekk...ngantuk ke???



KLIA at 6.45am



departure kat situ..lom turun lagik ms ni...



kena masuk pintu H6-international depart



kat luar dari dalam flight-kul 8pg sudaa...



memandang ke arah jendela..burink..



muka hepi tak sabar nk balik KL...on the way ke Changi Airport


Tu ja la kot pic yg sempat di grab atenya guna hp saja...Mr Mizi nk guna hp...katanya tuk kerja2 EBAYnya tuh..apo2 la yerk En Tarmizi oiiii...heheh...

Monday, 23 February 2009

Uwaaaaaa...........

Pray to have this gadget....

Xtau kenapa laaa....suka sgt ngan handphone ni...dulu lagi....




Features

Wi-Fi and GPS
• There’s no need to choose between flexible connections and knowing where you’re
going.
• Use a Wi-Fi® network to check your email, shop online, stream videos and music or
even make phone calls. Wireless home networks and public hotspots can give you
access to all of your BlackBerry® services. Switching back and forth from your carrier
service can be seamless.
• When you need help finding your way, use the built-in GPS. It’s designed to work with
BlackBerry® Maps and other location-based software to help you figure out where you
are and how to get to where you need to be.

Camera
• At 3.2 megapixels you can take sharp, print-quality pictures. Auto focus, image
stabilisation and auto flash help you capture the moment even when you’re up close or
in low light.
• With just a few clicks, you can send your image back to the office or half way around
the world in an email, picture message or instant message chat.
• Or capture the story with sound and action, using the built-in video camera. Then you
can replay your clip using the built-in media player or share it in an email or picture
message.


Display
• The large 2.4-inch, HVGA+, 480x360-pixel display on the BlackBerry Curve 8900
smartphone offers up crisp images, text and maps so information is easier to read,
even when you’re on the go.
• You’ll also be amazed by the vivid colour the screen projects when you’re browsing the
Internet, playing games or watching your favourite videos.

Design
• Its sleek and slender design makes the BlackBerry Curve 8900 smartphone perfect for
any occasion.
• With a large display and full QWERTY keyboard, it’s still so compact that it fits perfectly
in your hand for easy one or two-thumb typing.

Additional Features
And as you’d have guessed, the sophisticated BlackBerry Curve 8900 smartphone delivers these renowned BlackBerry features:
• Email
• Phone and text messaging (SMS and MMS)
• Instant messaging (IM)
• Browser
• Organiser
• Calendar
• Contacts



I felt sleepy....

Huarghhhh MyEm0.Com...ngantuknyer...rasa macam nak MyEm0.Com...........

Ledang Waterfalls

Ni kira kesinambungan la kan dari majlis pernikahan cousin lina tu..keesokkannya..makcik ajak berkelah kat Ledang Resort..tiba2 cam rasa 'yess' MyEm0.CoM bukan apa,lama dah tak berendam...pic sg tak amik pun...lupa pun ya gak...so layan ja la pic setelah manda manda ekkk...
As a result,mmg bes mandi kat sini...airnya sejuk cam air batu...maybe sbb area gunung kot...



sonok sgt aliah masa tu..



dok rest2 sambil borak2...



waduh seksa la hariz...ku bersama 'ekina'

My Cousin's Wedding...

Wah...antara posting basi...nak buat camner asik xda masa ja.. MyEm0.CoM lupa la plak bila majlis ni berlangsung...Ok la citer skit ekk...sabtu yg lalu...sepupu lina nikah kat masjid Muar (rasanya la)..simple ja majlis tu..just akad nikah then makan2..kendurinya insyaallah March ni...kat batu pahat...
So,ni la sebahagiaan pic yg sempat diambil...yg mana termiss tu sbb Lina berkejaran dgn hariz kat dalam masjid tu...sabo jerk...


sebahagian yg hadir .....


saiful-my cousin's hubby,abg ngah-my cousin,mr mizi



me & other cousin



saat yg di nanti....



ijabkabul sudah...


Lina doakan semoga jodoh Along bersama pn mem akan berkekalan sampai bila...cepat2 la timang cahayamata ekkk...
MyEm0.Com

Sunday, 22 February 2009

Sunday...

Tuesday, 17 February 2009

Tonight...Or Tomorrow..

Waduh...ari ni permulaan keja yg pada mulanya agak slow tapi makin lama makin busy dan busy...busy ngan phone call sana sini...incoming call from office phone also my cell phone...uhuhuhu..turun naik lif lagi...wahh...wahh..kejung jap kaki...
**************************************
Sampai umah lak, aliah lak asik merengek sampai nak letak bwh pun xleh ate kejanya asik la nak berdukung...sabo jerk...kdg buat pekak tinga jap...iyala kadang nk kena uruskan hariz...-ngapa?hubby xda?hubby lina ni peniaga part time so kdg malam2 mmg dia xda...uhuhuhu...slalu juga kl abah mak dtg or adik2 bermalam kat umah Lina msti bila dorang tgk Lina handle budak berdua tu msti dorang akan tanya "slalu cam ni la ya ber3?"..heheh...
******************************************
Elok ja Aliah melelapkan mata,Lina pun ke dapur uruskan apa yg patut...tiba2 cam terpikir apakata masak lauk mlm ni sok bwk bekal?chewahhh dgr cam nak berjimat gitu ekk Lina hehhehe...hariz lak cam besa...nmpk maknyer dok kelengtang kelengtung...dia pun tanya "mak..mak buat apa tu?"lina dok basuh ikan pastu letak la dalam pinggan..dia pun sibuk cakap nk tolong...Lina angguk ja...tiba2 dia bukak lemari kas2 kuarkan serbuk kunyit...dia tanya "ni ke mak?ehhh mana tau budak ni aku nk goreng ikan...hehehe...dahtu Lina lak sesaja usik dia..."garam tak amik ke?" dia pun sepantas kilat hulur garam...wah wah anak bujang ku tersangat minat nk menjadi CHEFkah?hhehe...
*****************************************
Owhh ya pasal lauk yg ku masak tadi tu kan...xjadi la plak bwk ke opis sok pagi...atenya Mr hubby Lina dok nak mkn plak...katanya bau buat jadik lapar...sabor jerk...walhal bukan lauk apa pun...ikan goreng ngan sup sayur ja pun.....heheh...
*********************************
Sekian dulu citer tuk ari ni...
************

Monday, 16 February 2009

Surprise!

video

Guys...
This video is only a part of laugh...we should take a break sometimes...hehhe...
jangan amik ati lor...-kot ada yg kata video ni cam lawak sampah lak...wakakkaka...

Al Hariz...sometime,someday,somewhere...

Tajuk cam lain macam ja ekkk...xda la senarnya tgh buat pembersihan besar besaran kat pc opis ni...so sambil rest2 tu la kan...apa kata korang join skali la pemandangan pic buahati putera kesayangan hamba ni...heheh...




Masa ni dia baru 4 bulan



Pic ni tak silap ms umur dia nk masuk 5bulan



Pic ni masa dia tgh makan eskem umur setahun 1/2 rasanya



Ni pun dalam lingkungan setahun 1/2 gak



Masa setahun 8 bulan



Kat teluk batik dah 2 thn



Ni pun sama...hari yg sama kat teluk batik...baru pas mandi laut..



Masa mkn nandos pavillion...dah 2thn lebih...



kat KLCC...dah nak masuk 3thn...



Sama gak nak masuk 3thn...suka mandi dia ni...mana2 pergi msti kn bwk bj spare...

Sunday, 15 February 2009

Fever.....

Jumaat baru2 ni Lina cuti sbb budak2 tak sihat..Jumaat malam lak..maknyer plak yg demam...sendi sakit2...so smlm hubby tolong setelkan budak2...disamping dibantu oleh adik2 Lina yg kebetulan dtg this week...so dorang yg masak2 kat dapur...hehhe..kelengtang kelengtung Lina dgr dari dalam bilik...hehhe...sib dapur tak terbalik..dah la kecik...

So,hari ni baru dapat bukak blog.tgk blog pun cam demam,pic pun kuar sengal2...

ok...that's all for today..

Thursday, 12 February 2009

I've been busy...

Lama giler tak berblog...busy yg teramat dah skrg..pasni lagi,makin,akan,lebih busy...lina nk buat la beberapa pengumuman penting kat sini :

1. Pasni lina tak dapat ONLINE dah cam selalu atenya network nak kena upgrade so byk website yg akan diBLOCK trus...tapi still tgh mintak kelonggaran sbb kdg2 kena juga kan buka web GOMEN...heheh

2. Minggu depan kena lagi gi outstation-singapore tapi gi sensorang...sapa nak ikut JOM...heheh

3. Xlama lagi lina dapat buat FULL SET AKAUN ( stgh org msti anggap apa la yg hepi sgt ekk...tapi xpa..)lama dah dok idam sbb blaja buat full set ni menjanjikan beberapa keistimewaan cth gaji tinggi,keja bagus...heheheh..cuma tang tak besnyer sbb system akaun ni link ngan UK,SINGAPORE...ermmm..senang kena BOOM...

4. Ptg ni nk gi bank sbb dah APPROVE lina punya LOAN...cheewahhh...

5. Sapa2 yg nak beli umah leh beli skrg sbb BLR dah turun 5.95...

6. Apalagi ekkk.....so far xda lagi kot...itu sajork...last but not least LINA RINDU NK BACA BLOG KORANG!!!

Monday, 9 February 2009

Hariz & Aliah...

Waduhhh...bz betul lina last week...dah tu bos singapore dtg lak ada meeting ngan director KL..

Ingat nk upload kat umah tapi masa pun xda...kadang balik pun dah penat..so ni la pic sebahagiannyer ms lek raya cina..sebahagiannyer ms lps lek dr singapore...

Kt umah mak abah...bersama adik bongsu...aliah tak brapa sihat..



Aliah merengek sbb demam..

Kt kedai mkn...kaki tu xleh nk lurus...tak dok diam..

Sumer benda yg kat depan mata mesti nk masuk mulut...




Hariz kata dia cam Ben 10...sabo jerk...

Sunday, 1 February 2009

Tag from Umi & Sb

Wakaka...masa dapat tag ni ada la sedikit ke 'BLUR' ran lina dibuatnyer...baca punya baca rupanya camni ya...
apa lagi...
layan....
1.Lynn
2.Kfaiza
3.K.ty
4.Rina-CiutMiut
5.Masviona
6.Ain
7.Na
8.Dee
9.Sb
1. How do u know 1?
-mesra.net

2. What would u do if u never meet 2?
-meet @her open hse but know through Yashmark...hehe..

3. What would u do if 3 n 4 dated u?
-Wahhh...riuh rendah sekampung beb...

4. Would 5 n 6 make a good couple?
-Couple fren can lerr...why not?

5. Do u think 7 is attractive?
-Yup...

6. Do u know anything about 8's family?
-She have 2 ciut dotter...

7. Tell me something about 9?
-The 'gojes' women so far...jgn mare...

8. What language does 2 speak?
-Of course Malay sometimes using 'atenyer'..idakler'..

9. Who is 3 going out with?
-Of course with her beloved Along...mkn roti canai..

10. How old is number 4?
-Can guess? Should be 30 somethin?

11. 5?
-Same like 4..i guess...

12. Who is 6's favourite singer?
-Wakakak...killer Q...ermmm...can give a clue or not?

13. 7?
-Wahahah...also not sure...

14. Is 8 single?
-No lahhh...she is a mama..

15. What's 9 last name?
-ermmm...can use neezareff or not?hehe...

16. Would u consider being in a relationship with 1?
-I'll try my best to be a 'besan to be'...hehe

17. Which school does 2 go to?
-Uitm...can or not?

18. What do like about 3?
-Understanding,peramah...