Friday, 22 May 2009

With My Lovely Kids....

Sori korang...
bz yg amat sampai nk blogwalking pun xsempat...
apatah lagi nk update kat blog sendiri...
kerja yang menimbun...
tapi...
ada kalanya lina menjengah juga...
samada di blog atau ym atau retro terkini...
hahhaha...
apa dah aku melalut...
pic bawah ni snap sblm bergerak ke rumah kawan hubby a.k.a mr it..
CPU umah dah tenat...reprogram semula rasanya...
sabar ya hariz...
dah siap nnti main game tau...
jgn kaco lappy mama tau...
layannnnn....






pic seakan mau masuk contest seperti yg digemburkan...
tapi tak la lina masuk pun contest tu...
tapi saja la kan nk tanya korang...
ada iras2 tak pic2 tu...



When I was bored....

Ni pic bukan 'pic perasan' heheh...
masa dok snap ni...
mmg ter amatlah boring...
busy bosy ngan kerja...
dah xtau mana nak buat...
lepak jap...
namanya pun dok sorang2 ja mana x boring....
pic bawah ni kawan lina kat opis...
ari2 msti akan guna dari pagi sampai ptg...
perkenalkan...
my best fren....



kawan2 lina kat opis...


sbb dah tension sgt keja...
ari2 msti ada melekap satu benda kat tinga...
buat apa tu ekk?
dah macam customer service ja rupanya...
hahahha...
dgr radio online...
000.fm.net..
byk lagu2 bes...
hehehhe...
layan pic org yang tgh bosan...



My Little Princess...

Last Friday,
my Abah datang...
sebab dia ada appointment ngan doctor tuk check Atrithis (betul ke eja nyer)..
ngan kidney skali....
so..
malam tu...
lina ke sentul timur...
apalagi...
menjamu selera di sana...
pic makan xsnap pun...
xtau malas ke hapa...
malas la kot...
hehheeh...
so...
pic budak ni ja yg telah menjadi perhatian...
di kala buhsan menunggu hidangan makanan...
layan....




tgk ja la gelagat 'tak dok diam'...
maknyer la jenuh...
babahnyer plak la ya yg layan....


kat bawah ni plak...
citer ari sabtu yang lalu...
lina cam biasa pagi2 nk sidai kain...
msti la capai tudung tu n sangkut la tepi pintu...mak aihhh...tepi pintu ya..
hahhahahah....
si aliah ni cam biasa bila tgk maknyer nk pakai...
dia pun sibuk sama..
pandai lak tu amik dari tmpat 'sangkutnya' tu..hehhe
dah amik ltk kat kepala konon nak pakai...
dah nak pakai sgt kan...
maknyer pun pakaikan...
tgk ja la aksi cam ala2 tu kan...
layan.....



Wednesday, 13 May 2009

Tag From Dee.....

Senarnya...
dapat tag ni dah lama...
tapi..
disebabkan bz yg terlampau...
ni baru dpt publish...
sorry ya dee...





Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..
- seorang yang peramah
-sangat memahami
-suka dengar lagu kat dalam blog dia...sememangnya sama citarasa kita...
-suka manjakan diri kat spa
-suka makan tomyam yg pedas2

3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

- sukakan muzik RnB
- suka makan ulam2
- suka makan kentang xkira apa jenis
- suka makan gulai patin tempoyak
- seorang yang sabar
- suka baca buku HM Tuah
- berdikari

4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka

- jangan risau....korang terselamat..hihihihi

Hariz try to Perform Solah...

Mula2 dia cakap nak basuh muka sbb panas...Lina says OK...
pastu dia dtg tanya Lina plak..."mak boleh tak Hariz nk semayang?"
Lina cakap OK...
so...
sbb xnak dia perasan...
snap2 la senyap2 konon...
tapi pasan gak bila rakaat last..
korang tgk la...


video

Mothers Day...

video

Video kat atas tu adalah hasil rakaman tak amatur seorang ibu mengajar anaknyer dan akhirnya
'diSUDAHkan' oleh anaknyer sendiri...
layan....
utk pengetahuan korang...
hari ibu ni...Lina bersantai saja bersama keluarga...
nak keluar tapi macam sengal2 ja...
hehehe...
penat blk kg tak abis lagi kot...
uhuhuhu...

Last Saturday...

Lama dah tak update blog...
BZ tahap agong skrg nehh...
atenya nk audit...dulu2 ngan auditor biasa ja, xla seteruk ni...
tapi ntah thn ni mimpi apa tukar auditor lain....uhuhu...
apsal lak citer psl auditor lak nih...
melalut lak...
sambung balik...
al kisah..
sabtu lepas...
cam biasa waktu bgn adalah 8 pagi...hehe...
sedar2 ja...Mr Mizi cakap.."JOM MAKCIK"..
wah apalagi semangat la kan i ni...
makcik tu bukannya ada pertalian darah pun ngan kami...tapi...
kat kedai makcik tu la...
kedai feveret kami di zaman couple sampai ke anak 2 ni...
waduhh...sedap btl masakan makcik tu...nak plak nasi lemaknyer tu...uhuhu..
so,
lps makan tu,tiba2 angin Mr Mizi..
ajak ke tasik Gombak tu...
yg aku tak paham...
napa pengarah drama suka sgt buat shooting kat sini...
korang tgk la camner tasiknyer...
bagi Lina...yg sedang2 aja...




Aliah ssh btl nk senyum..



posing xmandi...hehhe...



sian...tgk dr jauh ja la abgnyer main...



asal nk posing ja tunjuk jam....



uihhhh...mamat mana la dok termenung tu...



aduhhh...airnya yang berkaler itew...



sedikit rumpai di situ....


Saturday, 9 May 2009

Tag From Neeza...

Lama giler xdapat tag...
hihihi...
tapi dalam byk2 tag yg dapat...
tag yg ni paling cutest of the all...
apa pun thanks la pada si neeza sbb sudi bagi tag ni kat Lina...





Syarat2 menerima award ini:

1. Pastikan jantina anda ialah perempuan...
-mestilah...

2. Copy badge sebagai award anda...
- tu ader kat atas...

3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan..
-sbb boleh pakai baju cantik2
-sbb boleh manja2
-sbb dianugerahkan sifat keibuan yg tinggi
-sbb perempuan kuat semangat,tabah
-sbb perempuan boleh melahirkan
-sbb syurga bawah tapak kaki perempuan
-sbb kejayaan dan kemusnahan seorang lelaki adalah kerana seorang perempuan....so
beruntung sgt la jadik perempuan...

4. Nak bagi award kat sapa..
-kepada sumer pengunjung blog lina...

Thursday, 7 May 2009

Meet With Aunty Lynn....

Lama betul nk tunggu dapat posting ni....
Hehehe...
Lama tak balik kulim kg hubby...
Dah alang2 balik..
lina pun set date ngan Lynn...
lama tak jumpa dia....
nampak kurus dan putih gebu...
apa rahsianya??
heheh...
si hariz lak lps balik dari jumpa daniel,...
skit2 mak nk tepon daniel..nak jumpa daniel....
heheh....
tempat pertemuan adalah di JJ Perda..
Xda soping apa tapi adala selai dua baju budak2...
xsnap xper ke?
heheh....
so...
layan pic...





telatah hariz ngan daniel....



cam ni la plak....



mula2 dorang gelak2........




pastu dah berlawan la plak...

Kitaorg just minum2 makan ringan2 ja...
xsnap juga pic makan sbb terlampau happy sampai lupa....
xlama tu lynn pun nak balik dah....
so...camtu la pertemuan kitaorg yg ala kadar tu...
heheheh...

Wednesday, 6 May 2009

Thanks For All.......

Lama dah nk post entry ni tapi.....
masa tak mengizinkan...
thanks pada kawan2 yg amat perihatin..
So far...
Kesihatan Hariz dalam kawalan....




Thank you for your hospitality.....
Thank you for your kindness....
Thank you for all your support....

This words of thank you is proudly given to a people named:

K.ty
Neeza
Ain
Na
Dee
Rasp
Rina
MV


Thanks again...